Werk

Werk is in de Democratische Republiek Congo niet vanzelfsprekend. Het land staat in de top 10 van landen met de hoogste werkloosheid.

We geloven dat werk essentieel is in de zorg voor de kinderen van Congo. Wanneer ouders werk hebben, zijn zij beter in staat voor hun kinderen te zorgen. Een stabiele thuissituatie zorgt er tevens voor dat kinderen niet op straat belanden en in de criminaliteit of in prostitutie terechtkomen. Stichting Hart en Handen in Aktie (HHA) werkt daarom aan werk. Door het verzorgen van vakopleidingen, het opzetten van werkgelegenheidsprojecten en het verstrekken van microfinancieringen. 

Tevens bieden de vakopleidingen en werkgelegenheidsprojecten perspectief aan de kinderen in de kindertehuizen en de gemeenschap daaromheen. Zo worden zij gestimuleerd om te leren en te werken aan hun toekomst. 

 

Steun de kinderen van Congo

Meld u aan voor de nieuwsbrief of maak een gift over

Fabrice

Fabrice is vader van twee jonge kinderen. Al jaren had hij geen werk en de situatie in zijn gezin was nijpend. Stichting Hart en Handen in Aktie (HHA) heeft Fabrice een motor beschikbaar gesteld voor personenvervoer. Fabrice werkt nu als Taximoto in Kinshasa. Het geld dat hij met zijn taxiservice verdient, zorgt ervoor dat Fabrice voor zijn gezin kan zorgen. Een deel van zijn inkomsten staat Fabrice af aan HHA. Hiervan wordt op termijn een tweede motor gekocht zodat een volgend gezin kan worden geholpen. Fabrice levert zo niet alleen een bijdrage aan zijn gezin maar ook aan de gemeenschap waarin hij woont. 

“Zinvol werk zorgt voor een gevoel van eigenwaarde.”

Over de werkgelegenheidsprojecten

Werk start met een gedegen onderwijs. Bij diverse werkzaamheden worden dan ook jongeren betrokken in het kader van een vakopleiding. Bijvoorbeeld bij de bouw van de school, de watertanks of landbouw maar ook bij een micro-onderneming waarbij telefoons worden gerepareerd. 

In een landbouwproject dat zorgt voor voedsel voor de kindertehuizen zijn 50 jongeren opgeleid. Zij werken nu in de landbouw en zijn daardoor financieel onafhankelijk. 

Ook is er een project rondom uitvaarten. In Congo is een uitvaart erg duur. Regelmatig ontstaan er schulden doordat een uitvaart dient te worden bekostigd. Stichting Hart en Handen in Aktie (HHA) heeft daarom een werkproject gestart dat arme gezinnen helpt zonder schulden hun doden te begraven en tevens zorgt voor werk. 

Met microfinancieringen worden ouders en jongeren aan werk geholpen. Zo is een kleine supermarkt gestart, zijn er kapsalons, wordt er brood en pondu (een lokale groente) verkocht, wordt pindakaas gemaakt en zijn er naaiateliers gestart. Ook is er een reparatieservice voor fietsen, motoren en autobanden en worden metalen deuren en ramen vervaardigd. 

 

Onze missie

Stichting Hart en Handen in Aktie (HHA) streeft in haar projecten naar blijvende verandering. De projecten zijn dan ook gericht op financiële onafhankelijkheid. Waar mogelijk dragen deelnemers aan de werkprojecten bij aan uitbreiding van het betreffende project zodat meer mensen kunnen deelnemen. 

 

Werken aan werk

Er zijn diverse mogelijkheden om in Congo te werken aan werk. Zo zijn giften uiteraard meer dan welkom en zijn er mogelijkheden om als bedrijf een specifiek project te adopteren. Ook wordt er gereedschap ingezameld voor de projecten van Congo. Liever een project op maat? Informeer naar de mogelijkheden. 

 

Wees betrokken. Doe mee.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en leef mee met het werk voor de kinderen van Congo.

Stichting Hart en Handen in Aktie
Postbus 1177, 2302 BD Leiden
info@kinderenvancongo.nl
06-59062433
NL84 ABNA 0541 1418 72 t.n.v. Stichting Hart en Handen in Aktie