Doneren

Doneer via Tikkie

Voor het doneren via Tikkie kunt u gebruikmaken van de  doneerknop.

Steun de kinderen van Congo

Meld u aan voor de nieuwsbrief of maak een gift over

Kinderen van Congo 

IBAN:
NL84 ABNA 0541 1418 72
t.n.v Stichting Hart en Handen in Aktie

Postadres:
Postbus 1177, 2302 BD Leiden

KvK: 54128137
RSIN: 851178066

“Laat een kind de toekomst zijn. Kinderen kunnen een land veranderen.”

Over de stichting

Gustave Muteba was voorganger in Kinshasa. Hij werkte daar 10 jaar en trakteerde zijn gemeenteleden daarom op een kerstdiner. Na afloop van het diner zag hij hoe een groep jongeren vocht om restanten uit de vuilnisbak van de kerk. Er waren echter geen restanten weggegooid. Daarop liep Gustave naar zijn vrouw Chantal. Zij was in de keuken aan het werk. Samen besloten ze de jongeren al het eten dat niet gebruikt was, mee te geven zodat ook deze jongeren een echte maaltijd hadden. Gustave en Chantal waren diep onder de indruk van hetgeen er gebeurd was en besloten te starten met een wekelijkse maaltijd voor straatkinderen. Al snel is dit uitgegroeid tot kindertehuis Bibwa. Gustave en Chantal wonen inmiddels alweer meer dan 10 jaar in Nederland. Ze besloten hun werk vanuit Nederland voort te zetten – dat werd het begin van Stichting Hart en Handen in Aktie (HHA) – en doen dat met grote inzet tot op de dag van vandaag. Het werk in Congo is enorm gegroeid: er zijn inmiddels drie kindertehuizen, er wordt een school gebouwd en er zijn vele werkgelegenheidsprojecten. Ook worden tientallen gezinnen ondersteund en worden voorgangers getraind. Gustave coördineert de werkzaamheden in Congo en houdt zich bezig met fondsenwerving voor de projecten in Congo. Inmiddels is er – zowel in Nederland als in Congo – een team van vrijwilligers om Gustave en Chantal ontstaan dat hen in deze werkzaamheden ondersteunt. Hierdoor heeft de stichting inmiddels een solide basis voor de uitvoering van de vele werkzaamheden. 

Kosten

Stichting Hart en Handen in Aktie (HHA) werkt in Nederland met vrijwilligers. Ook de bestuursleden zetten zich vrijwillig in; er vindt geen betaling plaats. Hierdoor zijn de kosten van de organisatie beperkt en bestaan deze slechts uit kostenposten als drukwerk, porto, bankkosten, transportkosten voor het verzenden van goederen en kosten voor het overboeken van gelden naar Congo.  

Fiscale aftrek

Stichting Hart en Handen in Aktie is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften die aan HHA worden gedaan in aanmerking komen voor belastingaftrek. 

Wees betrokken. Doe mee.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en leef mee met de kinderen van Congo.

Stichting Hart en Handen in Aktie
Postbus 1177, 2302 BD Leiden
info@kinderenvancongo.nl
06-59062433
NL84 ABNA 0541 1418 72 t.n.v. Stichting Hart en Handen in Aktie